Kijk en maak kennis met koeien

Kom genieten van het weidse groen en het rood bont in de wei

 

Wandelen met de boswachter

Op pad in het prachtige Vechtdal, pure landschap beleving!

Is dit Nederland? Als je het Vechtdal voor het eerst bezoekt, zou je bijna twijfelen. Ja, de Overijsselse Vecht stroomt echt door Nederland en in het Vechtdal zijn zelfs bijna alle Nederlandse landschappen te vinden. Maar toch, door de beslotenheid en lieflijkheid van de heidevelden en dorpjes zou je je bijna afvragen waar je bent.

 

Wat je hier wèl zeker weet, is dat je meteen de fiets of de wandelschoenen wilt pakken: op pad! Over smalle paadjes langs wuivend riet, over beukenlanen, langs kleine bolle akkertjes met houtwallen en Saksische boerderijen. Dan zijn er ook nog zandverstuivingen, landgoederen, vennetjes, stuwwallen en donkere bossen. En niet te vergeten de Vecht zelf, de kleinste van onze grote rivieren, die zo mooi kronkelt door het dal dat hij zelf geschapen heeft.

 

Vanuit de Theetuin De Stokte gaan we op pad in het gebied tussen Dalfsen en Ommen. Een kenmerkend kleinschalig landschap waar de landgoederen Vilsteren en Rechteren een grote invloed hebben gehad. Als boswachter van Staatsbosbeheer neem ik u graag mee op één van mijn struintochten door dit prachtige landschap!

 

Duur van deze wandeling: 2 uur. Kosten: € 39,50 p.p. inclusief de afternoon tea.

De wandeling kan ook langer duren of begeleid worden door een vogelexpert, of door iemand die bijvoorbeeld heel veel weet van libelles of paddestoelen. Wat ook mogelijk is om de excursie op de fiets te volgen, de boswachter zal dan geregeld stoppen om een weetje of een mooi verhaal uit de natuur te vertellen. Of eerst varen op de Vecht op een nostalgische, knusse schuit en dan aan wal de boswachter ontmoeten en gaan wandelen of fietsen. Er is heel veel mogelijk. Prijzen op aanvraag en afhankelijk van uw wensen.

Vanaf 10 personen is de wandeling en één van de tea-arrangementen te reserveren.

Voor meer informatie of om te reserveren kunt u ons bellen of het contactformulier invullen.